Aktiv senior Motala

för dig som vill vara aktivt dagledig

Aktiv senior - Halvfartskurs för daglediga i Motala


För dig som är dagledig men vill fortsätta att vara aktiv.  Kursdeltagarna träffas i Motala tre eftermiddagar i veckan under läsåret. Varje träff är 3 timmar inklusive fika och rast.  Vi träffas på tisdagar, onsdagar och torsdagar mellan kl 14.00-17.00.


De ämnen som studeras varierar något år från år men ofta återkommande ämnen är: samhällsorientering, musik, historia, filosofi, livsåskådning, litteratur, psykologi, digitalisering. Ibland genomförs även gemensamma resor och studiebesök. 


Alla deltagare på skolan deltar under terminerna i olika obligatorisk kursövergripande aktiviteter där demokrati, hållbar utveckling, mångfald och kultur är temaområden som förekommer. Dessa skolgemensamma aktiviteter kan vara ett veckovis återkommande lektionspass eller hel- och halvdagar under läsåret.

Mål

Målsättningen med kurserna är att du skall få nya insikter och kunskaper samt fräscha upp de gamla. Vi hoppas att du ska skall få uppleva en ökad livskvalité och en berikande social gemenskap tillsammans med andra människor med samma mål.

Nästa kursstart: Augusti 2024


Du ansöker digitalt via SchoolSoft. Om det inte fungerar att ansöka i Schoolsoft kan du i undantagsfall fylla i denna ansökningsblankett

Ansökningsperiod


Ansökan till kursstart hösttermin (augusti): 

Öppnas 30 november.

Sista ansökningsdag 31 mars. 


Max 20 deltagare. Vid fler sökanden än platser kommer nya deltagare att prioriteras.

Vid för få sökanden kan kursen komma att ställas in.

Studietakt

1 år
Halvfart, 50%

Terminstider

2024-08-14 - 2024-12-17

2025-01-09 - 2025-06-05

Kostnader för studier vid Vadstena folkhögskola

Som studerande på folkhögskolan betalar du terminsavgift, inkl. avgift för gemensamma aktiviteter och avgift för förbrukningsmaterial. Läs mer på sidan studerandeekonomi. Det är viktigt att du planerar för din ekonomi under din studietid. 

Har du frågor och funderingar?

Kontakta

Anna-Maja Stenson, kursledare

Mobil: 076-797 05 01

anna-maja.stenson@vadstenafolkhogskola.se