Aktiv senior - Halvfartskurser för daglediga i Motala och Vadstena


För dig som är dagledig men vill fortsätta att vara aktiv. Målsättningen med kurserna är att du skall få nya insikter och kunskaper och fräscha upp de gamla. Vi hoppas att du ska skall få uppleva en ökad livskvalité och en berikande social gemenskap tillsammans med andra människor med samma mål.

De ämnen som studeras varierar något år från år men ofta återkommande ämnen är: Samhällsorientering, musik, historia, filosofi, livsåskådning.

Det finns 4 grupper, två i Vadstena och två i Motala.

I Motala äger undervisningen rum i Charlottenborg tre för- eller eftermiddagar i veckan, tisdagar, onsdagar och torsdagar kl. 9.30 – 12.30 eller 14 – 17. Utöver detta görs studiebesök, kulturarrangemang och egna aktiviteter som motsvarar ca 1 – 2 h i veckan (sammanlagt 10 – 11 h/vecka).

I Vadstena äger undervisningen rum två eftermiddagar i veckan, måndagar och torsdagar kl. 12.30 – 17.00.

Övrigt i Vadstena

Alla studerande på skolan deltar en eftermiddag i veckan i en obligatorisk kursövergripande aktivitet. Det kan handla om dagsaktuella händelser i vår omvärld, lokalt som globalt. Det kan vara föreläsningar eller studiebesök. Det kan vara grupparbeten eller praktiska arbeten i t ex något hantverk.

Just nu har vi inga lediga platser kvar!

ANSÖK GÄRNA HÄR! Digitalt via SchoolSoft

Vi ser helst att du ansöker digitalt via SchoolSoft för att underlätta vår hantering. I annat fall, använd länk nedan för att skriva ut en blankett.

Skriftlig ansökan - Aktiv senior

Kurstider

Vårterminen: 2020-01-09- 2020-06-03

Höstterminen: 2020-08-17 - 2020-12-18

Avgifter för 2020

Studerande i Motala: 1300 kr/termin

Studerande i Vadstena: 1750 kr/termin

I avgiften ingår visst studiematerial samt måltider 3-4ggr/termin i samband med skolans gemensamma fester. I Vadstena ingår även eftermiddagskaffe.

Har du frågor och funderingar?

Kontakta

David Larsson eller Håkan Andersson

david.larsson@vadstenafolkhogskola.se

hakan.andersson@vadstenafolkhogskola.se