I en lugn, vacker och historisk miljö vill vi vara en välkomnande mötesplats för hela människan.

Vi vill verka för mångfald och solidaritet, öppenhet, tillhörighet, kreativitet, och ett livslångt lärande!

Helhetssynen på skolan märks i utbudet av kurser, men även på stämningen, den vänskap som finns mellan deltagare och mellan deltagare och medarbetare, de vackra omgivningarna, boendet och den goda maten. En del av skolans kurser är förlagda på annan plats än Vadstena.

Skolan grundades 1945 och flyttade successivt under 60- och 70-talen till de lokaler som idag används; charmiga byggnader från tre olika århundraden vackert belägna precis vid Vätternstranden. Skolan är lagom stor, knappt 100 heltidsstuderande och ca 35 anställda

Huvudman för skolan är Linköpings stift, Svenska kyrkan. Vadstena folkhögskola finansieras huvudsakligen genom bidrag från staten och landstingen.

Sjönära boende och hemlagad mat

Många av våra kursdeltagare väljer att bo här hos oss på skolan. Vi erbjuder enkelrum med egen dusch och toalett samt gemensamt pentry och allrum. Vi erbjuder också möjlighet till aktiviteter utanför skoltid. Köket har vunnit pris för sin hemlagade mat, vilken serveras i vår vackra matsal som är en viktig samlingspunkt på skolan.

Vadstena folkhögskola välkomnar alla som fyllt 18 år. Kursdeltagarna har möjlighet att få studiemedel.