Välkommen till en lugn, vacker och historisk mötesplats

Vi vill verka för mångfald, öppenhet, gemenskap, kreativitet och ett livslångt lärande!


Här finns ett brett utbud av kurser, konferensanläggning, lunchrestaurang och boende med internat för våra studeranden, konferensgäster och tillfälliga övernattningar på vårt vandrarhem. I en mångfald av gäster möts vi över gränser där kreativitet och inspiration förenar oss i ett livslångt lärande.  

Vadstena folkhögskola är präglad av mångfald, öppenhet och tillhörighet där den fina stämningen som finns mellan deltagare och mellan deltagare och medarbetare är central. De vackra omgivningarna, boendet och den goda maten  som serveras skapar en fin grund för möten. 

Skolan grundades 1945 och flyttade successivt under 60- och 70-talen till de lokaler som idag används; charmiga byggnader från tre olika århundraden vackert belägna precis vid Vätternstranden. Skolan är lagom stor, knappt 100 heltidsstuderande och ca 35 anställda. En del av skolans kurser är förlagda på annan plats än Vadstena. 

Huvudman för skolan är Linköpings stift, Svenska kyrkan.  Vadstena folkhögskola finansieras huvudsakligen genom bidrag från staten och regionen.

Sjönära boende & hemlagad mat

Många av våra kursdeltagare väljer att bo här hos oss på skolan. Vi erbjuder enkelrum med egen dusch och toalett samt gemensamt pentry och allrum. Vi erbjuder också möjlighet till aktiviteter utanför skoltid. Köket har vunnit pris för sin hemlagade mat, vilken serveras i vår vackra matsal som är en viktig samlingspunkt på skolan. 

Vadstena folkhögskola välkomnar alla som fyllt 18 år. Kursdeltagarna har möjlighet att få studiemedel.