Textillärare, 100%


Här är världens bästa jobb! Vår fantastiska skola behöver ytterligare en textillärare.

Vi söker dig som kan "allt" inom textil, dvs du är kunnig inom vävning och sömnad med tillhörande teori som bindningslära och mönsterkonstruktion. Färg och form, materiallära och olika garntekniker, knyppling, konstsömnad och textilhistoria behärskar du också. Har du dessutom specialkunskaper inom kulturvård och något kärnämne, då är Du som klippt och skuren för oss.


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta i linje med folkbildningens pedagogik och metodik, som bygger på att man lär bäst när man gör det tillsammans med andra. Samtliga som är i rummet bidrar till lärprocessen med sig själv, sina kunskaper och erfarenheter. Inom folkbildningen tror vi på människors egen kraft att lära utifrån sina förutsättningar.


Här har du som pedagog en viktig funktion. Genom att variera metoder, anpassa undervisningen efter olika lärstilar och hitta det som fångar lusten till lärande kan du sätta igång det som behövs för att varje individ i din grupp ska kunna känna att de lär sig nytt och samtidigt få bidra med sina erfarenheter.


Du kommer att undervisa både på Textillinjen, vår nya linje Kulturvårdarlinjen som startar i höst samt på vår distanskurs Mönsterkonstruktion.


Kvalifikationer

Utöver ovan nämnda kompetenser som textilkunnig och pedagog har du en ambition att vara delaktig och utveckla skolans verksamhet. Du har även förmåga att ta tillvara dina medarbetares kompetens, erfarenhet och engagemang och eftersträvar alltid en god dialog med dina medarbetare och deltagare för att bidra till en god arbetsmiljö.
Sista ansökningsdag

2021-04-30 via e-post. carina.boman@vadstenafolkhogskola.se

Vi intervjuar löpande även under ansökningstiden varför du bör inkomma med din ansökan så snart som möjligt.Välkommen med din ansökan!


Vadstena folkhögskola är en bildningsplats, en konferens- och kursplats med egen restaurang. Vadstena folkhögskola fungerar också som vandrarhem året om.

Skolan grundades 1945 och flyttade successivt under 60- och 70-talen till de lokaler som används idag; charmiga byggnader från tre olika århundraden vackert belägna precis vid Vätternstranden. Skolan är lagom stor, ca 100 heltidsstuderande och ca 35 anställda. Skolan erbjuder bl.a. allmän kurs, textillinje, hantverkslinje, assistentlinje, kriminalvårdarlinje, tro och liv, Guide samt kurser för daglediga.

Huvudman för skolan är Linköpings stift, Svenska kyrkan. Vadstena folkhögskola finansieras huvudsakligen genom bidrag från staten och regionerna.

Arbetstid/varaktighet

100%

Tillsvidareanställning, ferietjänst


Tillträde

Augusti 2021


Kontaktperson

Carina Boman, rektor, 0709-792857


Sista ansökningsdag

2021-04-30 via e-post.


Vi intervjuar löpande även under ansökningstiden varför du bör inkomma med din ansökan så snart som möjligt.