Vadstena folkhögskola söker ekonom!

Om tjänsten

Som ekonom på Vadstena folkhögskola är du den som håller ihop det ekonomiska arbetet. Du arbetar under rektor och styrelse och ingår i skolans ledningsgrupp.

Dina arbetsuppgifter består av sedvanliga uppgifter såsom redovisning, bokslut, ekonomiska rapporter och uppföljningar, budget, kund- och leverantörsreskontra, moms och skatt. Lönefrågor och viss HR tillsammans med rektor.

Som person gillar du att arbeta verksamhetsnära med siffor, förstår ekonomiska sammanställningar och tycker att många kontaktytor är stimulerande. Du är nyfiken på och vill jobba inom folkbildning men också med vår etablerade konferens-, vandrarhems-, och restaurangverksamhet. Du tar initiativ till och genomför förbättringar i våra ekonomiprocesser. Att arbeta självständigt likväl som tillsammans med andra är naturligt för dig.

Tjänsten är under utveckling, därav finns stora möjligheter att påverka innehållet.

Tillsvidareanställning 80% med eventuell möjlighet till 100%. Tillträde snarast.


Om dig

Du har en relevant utbildning inom ekonomi och har arbetat med ekonomihantering under minst ett par år, med fördel i ekonomisystemet Visma. Du har den kunskap som krävs för att få ihop en årsredovisning samt resultat- och balansräkning och du gillar ordning och reda.

Du har nära till att bistå kollegor och studeranden även när göromålen inte självklart ligger inom ditt eget ansvarsområde. Du gillar att lösa uppgifter både enskilt och tillsammans med andra. Vi söker dig som är driven, serviceinriktad och har ett öga för problemlösning och kreativitet. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga, är noggrann utan att tappa helhetsperspektivet, är logisk, resultatorienterad och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Övrigt

Vi erbjuder friskvårdsbidrag och friskvårdstimme på arbetstid. Möjlighet till massage på arbetstid. Skolans personal deltar i skolans liv vid fester kring högtider m.m.


Om Vadstena folkhögskola

Vadstena folkhögskola bedriver folkbildning utifrån en humanistisk och kristen värdegrund.

Vadstena folkhögskola är en skola för hela människan där det respektfulla och förutsättningslösa samtalet betonas och eftersträvas i all verksamhet på skolan. På arbetsplatsen råder en familjär stämning där alla ska känna att de är en del av verksamheten.

Skolan grundades 1945 och flyttade successivt under 60- och 70-talen till de lokaler som idag används; charmiga byggnader från tre olika århundraden vackert belägna precis vid Vätterns strand. Skolan är lagom stor, knappt 100 heltidsstuderande och ca 35 anställda

Huvudman för skolan är Linköpings stift, Svenska kyrkan.

Ansökan

Ansökan senast 15 januari 2019.

Vi kommer behandla ansökningarna vartefter de kommer in och kan därför komma att avbryta rekryteringen innan ansökningstiden går ut.

Tillträde så fort som möjligt.

Upplysningar

Rektor, Karin Nyström, 0709-79 28 57

Ansökan skickas via mejl till rektor@vadstena.fhsk.se

Referens ”ekonom”