Lediga tjänsterHusmor/Restaurangansvarig

Vi söker en engagerad Husmor/Restaurangansvarig 

I din roll som Husmor/Restaurangansvarig ansvarar du för folkhögskolans restaurangverksamhet. Du planerar, leder och fördelar arbetet i kök och restaurang samt ansvarar för livsmedelsinköp och planering av matsedlar och menyer. Du har det övergripande måltidsansvaret för folkhögskolans deltagare, konferensgäster, festverksamhet och övriga externa bokningar. Du arbetar både operativt, strategiskt, har budgetansvar och ingår i ledningsgruppen. 

Vi söker dig

Vi ser gärna att du är kostekonom eller har motsvarande kunskaper.

Erfarenhet från restaurangverksamhet, storkök, folkhögskola och ledande befattningar är meriterande. Kunskaper avseende kostplanering med fokus på minimerat matsvinn och hållbarhet är önskvärt.

Som person är du kommunikativ, lyhörd, ansvarsfull, prestigelös och gillar variationen av arbetsuppgifter som rollen medför. Du är snabb och flexibel i ditt arbetssätt, serviceinriktad, handlingskraftig, lösningsfokuserad och slutför dina åtaganden. Du ser helheter samt arbetar strukturerat. Du vill vara en förebild, har god förmåga att leda andra, skapar goda relationer internt och externt och har lätt för att samarbeta. Du har ett brinnande intresse för mat, matlagning och en vilja att skapa en måltidsmiljö med det lilla extra. Du vill arbeta på plats, nära ditt team.

Vadstena folkhögskola är en mindre organisation som ställer höga krav att du självständigt kan driva alla förekommande arbetsuppgifter och utvecklingsområden som hör till rollen. Vi lägger stor vikt vid att du har erfarenhet och förmåga att kunna leda andra och vill arbeta både strategiskt och operativt. 

Tjänsten kräver god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift, systemvana och goda färdigheter i Office-paketet.

Om tjänsten

Då vår nuvarande Husmor/Restaurangansvarig ska vara tjänstledig under en tvåårsperiod söker vi därför hennes ersättare. Tjänsten är på heltid under aktuell period. Tjänsten planeras att tillsättas 1 augusti 2023. 

Så här ansöker du

Ansök genom att maila till: carina.boman@vadstenafolkhogskola.se 

Vi önskar din ansökan senast den 14 juni 2023. Vi genomför löpande rekrytering. 

För mer information om tjänsten kontakta vår rektor Carina Boman på 0709-792857 eller via mail: carina.boman@vadstenafolkhogskola.se 

Om Vadstena folkhögskola

Vadstena folkhögskola drivs av Linköpings stifts folkhögskolestiftelse, Vadstena folkhögskola och vår huvudman som är Linköpings stift. Vadstena folkhögskola har totalt ca 30 anställda och ca 180 heltidsplatser för våra deltagare på folkhögskolan. Vi bedriver främst folkbildning, men också restaurang och konferensanläggning med fullständiga rättigheter för slutna grupper och boende med internat för våra deltagare samt vandrarhem.

Har vi ingen tjänst utlagd som passar din kompetens men du är intresserad av att jobba hos oss?

 Maila din intresseanmälan och spontana ansökan till vår rektor carina.boman@vadstenafolkhogskola.se