Välkommen till ossSom rektor på Vadstena folkhögskola är det med både glädje och tacksamhet jag kör till mitt jobb! Vadstena är en fantastisk stad med sin unikt vackra miljö och där folkhögskolan ligger perfekt placerad. Jag möts av otroligt engagerade medarbetare, som var och en bidrar med sin kompetens och personlighet för att skapa en bra bildningsmiljö för våra deltagare. Jag är också tacksam över att få vara en del av folkbildningens viktiga uppdrag, där människor deltar av egen fri vilja i lärandeprocesser som inbegriper socialt samspel, samarbete, diskussion och reflektion och där dessa frivilliga möten utvecklar både människor och samhällen. Jag gläds verkligen åt att få bidra till Vadstena folkhögskolas framtid! 

Vi ses!

Carina Boman, rektor

Välkommen till en lugn, vacker och historisk mötesplats

Vi vill verka för mångfald, öppenhet, gemenskap, kreativitet och ett livslångt lärande!

Skolan grundades 1945 och flyttade successivt under 60- och 70-talen till de lokaler som idag används; charmiga byggnader från tre olika århundraden vackert belägna precis vid Vätternstranden. Skolan är lagom stor, knappt 100 heltidsstuderande och ca 35 anställda

 Skolan finansieras huvudsakligen genom bidrag från staten, regionerna och Linköpings stift. Vadstena folkhögskola välkomnar alla som fyllt 18 år. Kursdeltagarna har möjlighet att få studiemedel. Huvudman för skolan är Linköpings stift, Svenska kyrkan. .

Sjönära boende och hemlagad mat

Många av våra kursdeltagare väljer att bo här hos oss på skolan. Vi erbjuder enkelrum med egen dusch och toalett samt gemensamt pentry och allrum. Vi erbjuder också möjlighet till aktiviteter utanför skoltid. Köket har vunnit pris för sin hemlagade mat, vilken serveras i vår vackra matsal som är en viktig samlingspunkt på skolan.