Allmän kurs Profil: Svenska språket (Gr) 100%

Allmän kurs Profil: svenska språket

Profil: Svenska språket 100% på grundskolenivå är kursen för dig som vill studera på heltid och har svenska som andraspråk men som saknar behörighet till att studera på gymnasienivå och som vill bli bättre på att tala, läsa och skriva svenska. Du läser framför allt svenska, samhällskunskap och matematik.

Profil: Svenska språket är för dig som läst färdigt SFI, eller språkintroduktion, som har bott i Sverige ett tag men som saknar delar av grundskolan.

Att studera på folkhögskola är mycket mer än att bara ha lektioner i de traditionella skolämnena. På Vadstena folkhögskola deltar de studerande i kursövergripande verksamhet med inriktning inom demokrati, kultur och bildning. Det kan till exempel vara temadagar, föreläsningar eller studiebesök. Det kan även förekomma andra schemabrytande aktiviteter som du som studerande förväntas deltaga i, då vi lägger stor vikt vid dessa aktiviteter.

Studier bedrivs i Motala

Undervisningen sker oftast i våra lokaler i Charlottenborgs centrum, Lustigkullevägen 4, Motala. Vid några tillfällen per termin bedrivs undervisningen i Vadstena eller på annan ort.

När du har skickat in din ansökan kommer vi bjuda in till en intervju. Efter det får du svar på om du blir erbjuden en plats. Här kan du läsa om ansökan- och antagningsprocessen

Urvalskriterier

Hur väljer skolan vilka som får plats?

Bland de som söker till Allmän kurs Profil: Svenska språket - grundskolenivå gör vi ett urval bland de som uppfyller skolans gemensamma antagningskrav. På Allmän kurs Profil: Svenska språket - grundskolenivå tar vi hänsyn till följande punkter:

• Skolan bedömer kan tillgodogöra sig utbildningen.

• Har behov av det sammanhang och den pedagogik som folkhögskolan erbjuder.

• Vilken hjälp skolan kan erbjuda den sökande.

• Är beredd att ta det personliga ansvar som krävs för att utvecklas och studera tillsammans med andra.

En samlad helhetsbedömning av dessa kriterier ligger sedan till grund för antagning eller avslag.

Anna Maja Stenson, kursledare

Sista ansökningsdatum 6 juni

Skriftlig ansökan - Fokus svenska språket 100%

Heltid, 100%, Grundskolenivå

Kurslängd

1-2 år

Motala, Charlottenborgs centrum

Allmän kurs

Kursnivå: Grundskolenivå.

Info om CSN & folkhögskola-Klicka här

Undervisningen är kostnadsfri och ger dig rätt till studiestöd från CSN. Som studerande på folkhögskolan betalar du en materialavgift den består av omkostnader för material och undervisningsmaterial. Du betalar även en avgift för skolgemensamma deltagaraktiviteter.

Antagningsvillkor

Du ska ha läst SFI. Du ska ha fyllt 18 år. Skolans policy är att deltagarna skall vara drogfria.

2022-01-17 – 2022-06-10