Om ansökan
Så här ansöker du
Ansökan till våra kurser sker digitalt via Schoolsoft. Varje kurs har en egen portal. Du hittar ansökningslänken till din kurs på kursens egen hemsida. OBS! Du har bara 30 minuter på dig att fylla i ansökningsformuläret innan du blir utloggad av systemet (SchoolSoft). Om du behöver längre tid på dig att svara, bör du skriva dina svar på din egen dator och sedan kopiera över dem till formuläret. Om du överskrider 30 minuter kommer din ansökan inte att registreras.
För att din ansökan ska vara fullständig bifogar du:
Personbevis (från Skatteverket)
Kopior på betyg/intyg från tidigare studier som är relevanta för din ansökan, skannas digitalt
Personligt brev (berättar vem den sökande är – kort historik, egenskaper, styrkor, intressen, varför man söker just denna utbildning samt ambitioner och framtidsmål)
Grundkrav
Du ska ha fyllt 18 år för att kunna studera på folkhögskola.
Du ska ha varit drogfri minst 1 år.
Du behöver behärska svenska språket på den nivå att du kan tillgodogöra dig innehållet i den kurs du sökt.
Vissa kurser har särskilda antagningsvillkor. Vid ansökan till dessa kurser är det viktigt att dessa uppfylls. Dessa anges på respektive kurs egen kurssida.
Förväntningar på dig som är studerande hos oss
För att dina studier hos oss ska bli framgångsrika krävs det att du har lust och förutsättningar att studera på det sätt som vi erbjuder. Vi förväntar oss att du:
har grundläggande förutsättningar för att orka och kunna bedriva heltidsstudier. Det betyder att du behöver ha relativt bra koll på t.ex. sömn, mat och hälsa så att ditt liv fungerar tillräckligt bra för att studera på heltid.
kan prioritera heltidsstudier och klara vårt krav på närvaro. Det fungerar tex inte att jobba på nätterna eller att ha andra åtaganden som tar upp för stor del av din tid.
tar ansvar för dina studier genom att, i möjligaste mån, fullfölja överenskommelser och kommunicera med oss om något inte fungerar.
kan och vill samarbeta med andra.
är öppen för att lära och för att utvecklas.
När ska jag ansöka?
Ansök så snart som möjligt. Kurserna kan stängas före sista ansökningsdag om kursens platser är tillsatta inklusive reservplatser. Om ansökan kommer in efter början av juni, kommer den inte att hanteras förrän pedagogerna återupptar arbetet efter sommarens ledighet.
Jag har ansökt. Vad händer nu?
När du har skickat in din ansökan får du en bekräftelse via mail på att ansökan är registrerad.
Vid ofullständig ansökan ombeds du att komplettera din ansökan. Det är viktigt att du gör detta så snart som möjligt för att inte förlora din möjlighet till intervju.
Om din ansökan är komplett och du uppfyller kursens antagningskrav kallar vi dig via mail till en antagningsintervju, på plats eller digitalt.
Det är viktigt att du bekräftar din intervjutid. Därefter får du en digital länk till din intervju.
Förbered dig på att kunna lämna två referenser vid intervjutillfället. Vi arbetar aktivt med referenstagning. Dessa kontaktas efter din intervju.
Intervju fysiskt eller digitalt genomförs.
Bland de sökande som genomfört intervju görs ett urval utifrån en samlad helhetsbedömning.
Efter urvalsprocessen är klar skickas ett skriftligt besked, via mail, med information om att du har blivit antagen, reservplacerad eller fått avslag.
Det är viktigt att du svarar på antagnings- eller reservplaceringsbeskedet så snart som möjligt.
Inför skolstarten får du ett välkomstbrev via mail där all information om kursstarten framgår.
Har du frågor eller behöver hjälp med komplettering?
Kontakta
Anna-Maja Stenson, kursledare
Mobil: 076-797 05 01