Välkommen att ta del av vårt kursutbud och sök den kurs som passar bäst i ditt liv just nu. Vi har kurser på helfart, halvfart och på distans. Vi har också internat, en lugn miljö och egen restaurang vid Vätterns strand. På Vadstena folkhögskola kan du få kunskap och vänner för livet!

Allmän kurs Profil Estet: Teater (Gy)
Nästa kursstart augusti 2024

Allmän kurs Profil: Kriminologi (Gy)
Nästa kursstart augusti 2024

Allmän kurs Profil: Svenska språket (Gr)  
Nästa kursstart januari 2024

Forum för lärande och teologi är namnet på vårt didaktiska centrum i samverkan mellan Linköpings stift och Vadstena folkhögskola. 

Forum för lärande och teologi vill vara ett samverkansforum, en mötesplats för erfarenhetsutbyte för Levande församlingar och främja öppna lärprocesser i Linköpings stift.  Här fokuserar vi både på lärande utifrån metareflektion och metodutveckling inom den grundläggande uppgiften. Vi arbetar med medarbetare, anställda, ideella och förtroendevalda, som reflekterande praktiker, väl förankrade i våra församlingars liv som växtplats för kristen tro. 

Forum för lärande och teologi är under andra fasen i en spännande uppbyggnad med siktet inställt på lärande i en tid där både kyrkan nationellt, vi som helhet  satsar på lärande och undervisning, och som tiden alltmer visar på vikten av. Det är också i en tid där vi blir allt mer digitaliserade i vårt sätt att mötas. Därför utvecklas mer kunnande för fortsatta kompletterande digitala mötesplatser, lärformer, digitala kurser och webbinarier.  

Vi som arbetar med Forum för lärande och teologi är Helen Kémi, stiftspedagog, och Patrik Hagman, teolog samt Andreas Bernberg, präst och pedagog på Vadstena folkhögskola samt Håkan Andersson, pedagog på Vadstena folkhögskola.​ Nedan finner du summerat vårt kursutbud inom Forum för lärande och teologi.

Att vara kyrka: Ges ej för närvarande.

Pedagogik i församlingen: Ges ej för närvarande.

Träffa oss!

Kanske har du redan en tanke på att börja studera, eller så vet du inte alls vad du vill göra i framtiden. 

Dags för nästa steg? Fråga en deltagare hur det är – på riktigt.

Kommer jag in? Kommer jag att trivas? Kommer jag att hitta någonstans att bo? 

Så många frågor och viktiga beslut – ofta utan att ha en aning om vad som väntar i verkligheten. Du är alltid välkommen att besöka och kontakta oss med dina frågor.