Allmän kurs Profil: Människa och samhälle (Gy)

Allmän kurs Profil: Svenska språket (Gr) 100%

Assistentlinjen

Halvfartskurser för daglediga: Aktiv senior

Kriminalvårdarlinjen

Kriminalvårdarlinjen - Fjärrundervisning

Hantverk - trä och smide

Textillinjen

Distanskurs: Mönsterkonstruktion

Distanskurs med närträffar: Guidekurs

Kulturvårdarlinjen

Kulturvårdarlinjen - Distans 50%

Distanskurs: Pilgrim's walk for future

Distanskurs: Tro och Liv

Team-kurs: I samverkan med Team med uppdrag

Forum för lärande och teologi är namnet på vårt didaktiska centrum i samverkan mellan Linköpings stift och Vadstena folkhögskola.

Forum för lärande och teologi vill vara ett samverkansforum, en mötesplats för erfarenhetsutbyte för Levande församlingar och främja öppna lärprocesser i Linköpings stift. Klicka här för att läsa mer!

Forum för lärande och teologi är det namn som nu ska fokusera på både lärande utifrån metareflektion och metodutveckling inom den grundläggande uppgiften. Vi arbetar med oss medarbetare, anställda, ideella och förtroendevalda, som reflekterande praktiker, väl förankrade i våra församlingars liv som växtplats för kristen tro.

Just nu tar vi tillsammans fram ett antal digitala kurser/webbinarier för att möta behovet och möjligheten till fortbildning i en särskild tid. I en utmanande tid som denna lär vi oss mycket. Den digitala världen som vi ofta tänker på som distanserande visar sig också kunna föra oss närmare, genom tex att det kan vara enklare att ses. Det betyder att vi är på väg att utveckla mer kunnande för fortsatta kompletterande digitala mötesplatser och lärformer. Forum för lärande och teologi är under andra fasen i en spännande uppbyggnad med siktet inställt på lärande i en tid där både kyrkan nationellt, vi som helhet satsar på lärande och undervisning, och som tiden alltmer visar på vikten av.

I Linköpings stift finns det rörelserika kulturer där en mångfald av människor är delaktiga och engagerade och rustar varandra att vara kyrka i vardagen och världen.

Vi som arbetar med Forum för lärande och teologi är Helen Kémi, stiftspedagog, Carina Sundberg, stiftsteolog och Andreas Bernberg, präst och pedagog på Vadstena folkhögskola samt Håkan Andersson, pedagog på Vadstena folkhögskola.​

Distanskurs: Tro och liv

Distanskurs: Att vara kyrka

Distanskurs: Pilgrim's walk for future

Kulturvårdarlinjen - Distans 50%

Kortkurs: Pedagogik i församlingen

Träffa oss!

Kanske har du redan en tanke på att börja studera, eller så vet du inte alls vad du vill göra i framtiden.

Dags för nästa steg? Fråga en deltagare hur det är – på riktigt

Kommer jag in? Kommer jag att trivas? Kommer jag att hitta någonstans att bo?

Så många frågor och viktiga beslut – ofta utan att ha en aning om vad som väntar i verkligheten. Under våren träffar du på utbildningsmässor deltagare och personal från Vadstena folkhögskola, superpeppade på att svara på dina frågor om kurser, livet på folkhögskola och hur Vadstena är att bo och leva i. Så ta med alla dina frågor och kom förbi!

Rektor

Carina Boman

Tel: 0143-157 02, 0709-792 857

carina.boman@vadstenafolkhogskola.se