Bo på Internat

Med sjöutsikt, privat toalett och hemlagad mat

Välkommen att bo hos oss!

Internatet har plats för 45 boenden. Varje rum har privat dusch och privat toalett. De flesta rum har sjöutsikt.  Här finns totalt fem boendesektioner och varje sektion har gemensamt utrustat kök och vardagsrum  samt tillgång till tvättstuga och städutrustning. Här finns trådlöst internet och brandskydd genom sprinklersystem. Längst ner hittar du viktig information för dig som vill bo på internatet och en karta över skolans område.  För att få bo på internatet måste du ha fyllt 18 år. 

Internatet ligger centralt

Internatet ligger placerat centralt på skolans område med ett stenkast till vår restaurang där frukost, lunch och kvällsmat serveras.

Här finns 45 boenderum totalt, fördelade på fem boendesektioner. Nio rum bildar en boendesektion. 

Gemensamhetsutrymmen

Internatet har totalt fem boendesektioner och i varje boendesektion finns gemensamhetsutrymmen med vardagsrum och kök. Köket är utrustat med porslin, glas, kokkärl etc. som man lånar och diskar gemensamt. Gemensamt har du har också tillgång till tvättmaskin och torktumlare. Här finns också städutrustning att låna till ditt eget rum och gemensamhetsutrymmen.

Rum med sjöutsikt och badplats runt hörnet

Alla rum ligger naturnära mitt emellan grönområde, vår fina park och strandlinjen mot Vättern. De flesta rum har sjöutsikt. 

Strax intill internatet ligger en badplats som är handikappanpassad.

Om ditt bostadsrum

Varje bostadsrum är ca 14 kvm. Fönstret har måtten 162 cm högt + 80 till golv samt 130 cm brett.  

I rummen finns säng (90 cm bred), skrivbord med hurts, stol, en mindre bokhylla och garderob.  När du flyttar in på Internatet behöver du ta med kudde, täcke, lakan, påslakan, handdukar, matta, gardiner och personliga saker som du vill pryda ditt rum med. 

Områdeskarta. Så här hittar du till Internatet.

Vill du bo på Internatet eller har andra frågor?

Kontakta

Marie Fallström, Skoladministratör

E-post: marie.fallstrom@vadstenafolkhogskola.se

Telefon växel: 0143-157 00

Bra att känna till vid boende på internatet

Om du ansöker om internatboende hos oss är det bra att känna till vad som gäller vid boende på internatet, vid uppsägning av ditt internatboende, i händelse av obetalade fakturor och att skolan har en alkohol- och drogpolicy.  Nedan kan du läsa mera om dessa delar.

Alkohol- och drogpolicy

Vadstena folkhögskola vill på alla sätt verka för en trivsam och trygg arbets-, lär- och boendemiljö på skolan för såväl deltagare som medarbetare. Detta innebär bland annat att skolan och internatet ska vara fritt från alkohol och andra droger.  Rökning får endast ske på anvisad plats. Brott mot skolans regler för boende kan leda till att du inte får bo kvar. 

Gemensamma regler

När du bor på internatet omfattas du av gemensamma regler. Hänsyn, respekt för varandra, omtanke och solidaritet är ord som vi vill lyfta fram. Bland annat så är husdjur inte tillåtet. Vill du veta mer om skolans boenderegler hittar du mer information här.

Boendekostnader

När du studerar vid Vadstena folkhögskola betalar du för materialförbrukning, terminsavgift och lunch/fika i skolans måltidsobligatorium. När du bor på internatet tillkommer kostnad för boende samt frukost och kvällsmål (ej helger). Här ingår också det egna boendet med privat dusch och toalett, el, värme och möblering. Fri tillgång till wifi och gemensamt kök, gemenskapsutrymmen och tvättstuga. Du betalar för boendet vid internatboende oavsett om du bor kvar eller inte på lov och studiedagar. Jullovet är helt avdraget, men vill du bo kvar under lovet är det tillåtet.  För att se den totala kostnaden per termin inkl. beräknad månadskostnad besök vår sida studerandeekonomi.

Obetalade fakturor

Om du inte betalar dina räkningar och/eller betalningspåminnelser kan det leda till disciplinära åtgärder. Om du har för stora skulder och/eller skulder kvar vid studiernas slut går ärendet vidare till Kronofogdemyndigheten enligt gällande rutin. Har du frågor eller problem med att betala ber vi dig att kontakta ekonomiavdelningen! 

Uppsägning av internatboende

Väljer du att flytta eller avsluta dina studier på eget initiativ åberopar Vadstena folkhögskola en uppsägningstid om 1 månad i samband med befintlig månads utgång. Vid ev uppsägning i förtid debiteras Hyrestagaren hel nästkommande månad och har rätt att bruka boendet till dess sista dag.  Observera att du är skyldig att återlämna nyckel och ev. tagg, flyttstäda och skriftligen säga upp ditt boende. Kontakta receptionen så berättar vi mera.  Om du inte följer skolans drogpolicy och regler för internatboende kan det leda till att du inte får bo kvar. 

Då studier avslutas i samband med ordinarie höst- eller vårtermins avslutning gäller utflytt med omedelbar verkan på avslutningsdagen. Ingen uppsägning behövs.