Mönsterkonstruktion

Ett fördjupningsår för dig som vill utveckla din mönsterkunskap

Följ @monsterkonstruktion

Mönsterkonstruktion

Vill du lära dig ta mått, konstruera mönster och förändra dem så det passar Din kropp? I kreativ, lugn och vacker miljö med full tillgång till textillinjens lokaler och utrustning arbetar du med mönsterkonstruktion. Vi utgår från damkonstruktioner.

Kursen vänder sig till Dig som har viss sömnadsvana och undervisningen sker på svenska.

Vid 8 tillfällen (s k närträffar) möts vi på skolan för gemensamma studier. Närträffarna börjar med lunch (frivillig) fredag kl 12 och avslutas söndag kl 16.

Mellan träffarna studerar du på egen hand och arbetar tillsammans med dina kurskamrater och lärare digitalt.

Du får lära dig konstruera grundmönster, anpassa dem till din kropp och sedan förändra dem till olika modeller. För att pröva våra konstruktioner syr du toiller. Du får även öva dig och utveckla din kreativitet när det gäller att skapa modeller.

Efter avslutad kurs har du större förståelse för mönsterkonstruktion och hur man anpassar mönster för olika kroppar. Du lär dig också designa modeller utifrån grundmönstren.

Datum för närträffar med kursstart HT-2022

16-18 september

14-16 oktober

11-13 november

9-11 december

20-22 januari 2023

17-19 februari 2023

17-19 mars 2023

21-23 april 2023

Med reservation för ev ändringar

Nästa kursstart: Augusti 2023

Ansökningsperiod:

Ansökan till kursstart hösttermin (augusti):

Öppnas sista veckan i november.

Sista ansökningsdag 31 mars.

Max antal platser: 10

50% studietakt
Distanskurs med närträffar (för datum se nedan)

Undervisningen är kostnadsfri men viss materialkostnad kan tillkomma. Det tillkommer en kursavgift (600 kr) för nyckeltagg, olycksfallsförsäkring, allmän service m.m som vi fakturerar i samband med kursstart.

Måltider ingår ej. Möjlighet finns att äta lunch fredagar.

Bokning av rum i mån av plats hänvisas till vår onlinebokning. Vid frågor kring boendet kontakta Receptionen Vadstena Folkhögskola

Lotta Rehn, kursledare

lotta.rehn@vadstenafolkhogskola.se