Mönsterkonstruktion

Vill du lära dig ta mått, konstruera mönster och förändra dem så det passar Din kropp? I kreativ, lugn och vacker miljö med full tillgång till textillinjens lokaler och utrustning arbetar du med mönsterkonstruktion. Vi utgår från damkonstruktioner.

Kursen vänder sig till Dig som har viss sömnadsvana och undervisningen sker på svenska.

Vid 8 tillfällen (s k närträffar) möts vi på skolan för gemensamma studier. Närträffarna börjar med lunch (frivillig) fredag kl 12 och avslutas söndag kl 16.

Mellan träffarna studerar du på egen hand och arbetar tillsammans med dina kurskamrater och lärare digitalt.

Du får lära dig konstruera grundmönster, anpassa dem till din kropp och sedan förändra dem till olika modeller. För att pröva våra konstruktioner syr du toiller. Du får även öva dig och utveckla din kreativitet när det gäller att skapa modeller.

Efter avslutad kurs har du större förståelse för mönsterkonstruktion och hur man anpassar mönster för olika kroppar. Du lär dig också designa modeller utifrån grundmönstren.

Datum för närträffarna

27-29 september

25-27 oktober

22-24 november

24–26 januari

28 februari – 1 mars

27-29 mars

24-26 april

15-17 maj

Med reservation för ev ändringar

ANSÖK HÄR via SchoolSoft!

Ansökan via Schoolsoft. Personligt brev.

Senast den 1 augusti. Max antal platser: 12

Skriftlig ansökan - Mönsterkonstruktion

Distanskurs (50% studietakt)

Undervisningen är kostnadsfri men viss materialkostnad kan tillkomma. Dessutom tillkommer en terminsavgift (2 x 300 kr) för nyckeltagg, olycksfallsförsäkring, allmän service m.m.

I mån av tillgång finns möjlighet att boka vandrarhemslogi på skolan. Måltider ingår ej. Möjlighet finns att äta lunch fredagar.

Lotta Rehn, linjeansvarig

Telefon: 0143 – 157 00, 157 06