Mönsterkonstruktion

Vill du lära dig ta mått, konstruera mönster och förändra dem så det passar Din kropp? I kreativ, lugn och vacker miljö med full tillgång till textillinjens lokaler och utrustning arbetar du med mönsterkonstruktion. Vi utgår från damkonstruktioner.

Kursen vänder sig till Dig som har viss sömnadsvana och undervisningen sker på svenska.

Vid 8 tillfällen (s k närträffar) möts vi på skolan för gemensamma studier. Närträffarna börjar med lunch (frivillig) fredag kl 12 och avslutas söndag kl 16.

Mellan träffarna studerar du på egen hand och arbetar tillsammans med dina kurskamrater och lärare digitalt.

Du får lära dig konstruera grundmönster, anpassa dem till din kropp och sedan förändra dem till olika modeller. För att pröva våra konstruktioner syr du toiller. Du får även öva dig och utveckla din kreativitet när det gäller att skapa modeller.

Efter avslutad kurs har du större förståelse för mönsterkonstruktion och hur man anpassar mönster för olika kroppar. Du lär dig också designa modeller utifrån grundmönstren.

Datum för närträffarna

24–26 januari

28 februari – 1 mars

27-29 mars

24-26 april

29-31 maj

Närträffar med kursstart vecka 38 - 2020

18-20 september

9-11 oktober

13-15 november

11-13 december

22-24 januari 2021

19-21 februari 2021

26-28 mars 2021

23-25 april 2021

Med reservation för ev ändringar

Nästa kursstart är vecka 38, höstterminen 2020

Ansökan stängd inför HT20!

Ansökan via Schoolsoft. Personligt brev.

Senast den 1 augusti. Max antal platser: 12

Skriftlig ansökan - Mönsterkonstruktion

Distanskurs (50% studietakt)

Undervisningen är kostnadsfri men viss materialkostnad kan tillkomma. Det tillkommer en kursavgift (600 kr) för nyckeltagg, olycksfallsförsäkring, allmän service m.m som vi fakturerar i samband med kursstart.

Måltider ingår ej. Möjlighet finns att äta lunch fredagar.

Bokning av rum i mån av plats hänvisas till vår onlinebokning. Klicka på knappen !

Vid frågor kring boendet kontakta Bokningen

Lotta Rehn, linjeansvarig

Telefon: 0143 – 157 00, 157 06