Mönsterkonstruktion

Följ @monsterkonstruktion

Mönsterkonstruktion

Vill du lära dig ta mått, konstruera mönster och förändra dem så det passar Din kropp? I kreativ, lugn och vacker miljö med full tillgång till textillinjens lokaler och utrustning arbetar du med mönsterkonstruktion. Vi utgår från damkonstruktioner.

Kursen vänder sig till Dig som har viss sömnadsvana och undervisningen sker på svenska.

Vid 8 tillfällen (s k närträffar) möts vi på skolan för gemensamma studier. Närträffarna börjar med lunch (frivillig) fredag kl 12 och avslutas söndag kl 16.

Mellan träffarna studerar du på egen hand och arbetar tillsammans med dina kurskamrater och lärare digitalt.

Du får lära dig konstruera grundmönster, anpassa dem till din kropp och sedan förändra dem till olika modeller. För att pröva våra konstruktioner syr du toiller. Du får även öva dig och utveckla din kreativitet när det gäller att skapa modeller.

Efter avslutad kurs har du större förståelse för mönsterkonstruktion och hur man anpassar mönster för olika kroppar. Du lär dig också designa modeller utifrån grundmönstren.

Datum för närträffar med kursstart HT-21

17-19 september 2021

15-17 okt 2021

12-14 nov 2021

10-12 dec 2021

21-23 januari 2022

18-20 feb 2022

18-20 mars 2022

22-24 april 2022

Med reservation för ev ändringar

ANSÖKAN STÄNGD!

Distanskurs (50% studietakt)

Undervisningen är kostnadsfri men viss materialkostnad kan tillkomma. Det tillkommer en kursavgift (600 kr) för nyckeltagg, olycksfallsförsäkring, allmän service m.m som vi fakturerar i samband med kursstart.

Måltider ingår ej. Möjlighet finns att äta lunch fredagar.

Max antal platser: 10

Bokning av rum i mån av plats hänvisas till vår onlinebokning. Klicka på knappen !

Vid frågor kring boendet kontakta Bokningen

Lotta Rehn, linjeansvarig

Telefon: 0143 – 157 00, 157 06