Varmt välkommen till Vadstena folkhögskola

Följande kurser är fortfarande sökbara till HT-24!

I Vadstena:

Ansökningar efter 5 juni besvaras så fort som möjligt, viss fördröjning pga sommaruppehåll.

I Motala:

Ansökningar efter 5 juni besvaras så fort som möjligt, viss fördröjning pga sommaruppehåll.

Möjlighet till omställningsstudiestöd?

Om du vill studera här finns möjlighet att ansökan om omställningsstudiestöd för studier som startar i höst.  Med en ny funktion kan du testa om du uppfyller några av de grundläggande villkoren. Testa här!  

Läs mer om hur du kan finansiera dina studier här. 

Forum för lärande och teologi

Forum för lärande och teologi är ett didaktiskt centrum som sker i samverkan mellan Linköpings stift och Vadstena folkhögskola. Detta samverkansprojekt har bildats i syfte att främja bildning kring teologi och lärande inom kyrkan. Forum för lärande och teologi vill vara en mötesplats för erfarenhetsutbyte för levande församlingar och främja öppna lärprocesser i Linköpings stift. Vadstena folkhögskola erbjuder olika kurser i samverkan. Läs mer här.

Vadstena folkhögskola är en del av ESF-projektet VÄGEN

Projektet fokuserar på att individer som står långt från arbetsmarknaden lättare ska kunna komma vidare till arbete eller andra studier. Projektet är ett samverkansprojekt mellan Folkbildningsrådet, Folkhögskolornas intresseorganisationer och flera av Sveriges folkhögskolor. 

Vadstena folkhögskola är en anrik folkhögskola med kurser av hög kvalitet. Den ligger placerad på en av Sveriges mest historiska platser. Se nedan vad några av våra tidigare deltagare säger om sin tid hos oss.

Anastasia läste på Allmän kurs:

"Jag valde att gå på Allmän kurs på Vadstena folkhögskola dels för miljön och för att komplettera gamla betyg. Det är ingen traditionell skola. Det är varierat och skapar förutsättningar för alla, Jag skulle säga att folkhögskolan är en mer fri skola. Jag kommer ha med mig en massa fina vänskaper efter den här resan!"

Frida läste på Assistentlinjen:

"Det har utvecklat mig på ett plan som jag inte trodde att det skulle göra. 

Jag har vuxit!" 

Jessika läste på Hantverkslinjen:


"Det bästa med Hantverkslinjen på Vadstena folkhögskola är att du får vara praktisk samtidigt som du får vara fri i att utforska din kreativitet och samtidigt få det stöd du behöver."

Carin läste på Guidelinjen:


"Jag blev imponerad av kursens höga kvalitet och hur professionellt den genomfördes. Hela kursupplägget med bra föreläsningar i olika ämnen och övningar inom flera olika områden gjorde att min säkerhet sakta men säkert växte och jag till sist tog beslutet att även examinera mig via SveGuide."