Varmt välkommen till Vadstena folkhögskola

LÄS MER OM HÖSTENS KURSER OCH ANSÖK NU.
Ansök till höstterminens kurser 2023 är öppen. Sista ansökningsdag 31 mars. Ansök så snart som möjligt. Ansökan stängs vid fylld kurs.

Vill du läsa Svenska språket i Motala? ANSÖK HÄR.
Välkommen på öppet hus 19/4 kl 10-15!

NYHET! Vägen - ett år vid det kristna livets källor

Till hösten startar Vadstena Folkhögskola en ny kurs: Vägen - ett år vid det kristna livets källor. Kursen bedrivs på helfart. Under ett år i Vadstena får du följa den dagliga rytmen av bön och mässa i Vadstena klosterkyrka, ta del av undervisning och få tid för egen reflektion. Två dagar i veckan ägnar du åt någon form av volontärarbete i kyrka och samhälle.  Deltagarna ges förutsättningar att under ett år praktisera sin kristna tro. Sök till Vägen – Ett år vid det kristna livetskällor nu!

Om du har frågor kring kursen eller dagen kan du höra av dig till: Andreas Bernberg, präst och pedagog. Du kan också ringa till Andreas på telefon: 0722-499189.

NYHET! Kraftkällan - ett år av personlig utveckling

Kraftkällan är en helt ny kurs som startar hösten 2023 och unik i sitt slag. Den ges ett år på plats på helfart eller halvfart. 

Kursen är studiemedelsberättigad och passar dig som vill ägna dig åt personlig utveckling. Den här kursen erbjuder dig en tid att utforska nya sidor hos dig. Här kan du hämta kraft och energi i natur och skapande! Välkommen till ett år där du kan ge dig själv tid och utrymme att bara vara.

"Människans lycka och tillfredsställelse kommer i slutändan alltid inifrån henne själv."
Dalai Lama

Cykelturveckan 6-11/8 2023

En atmosfär som lockar till kreativitet och inspiration. Så beskrivs Vadstena, som också är platsen för årets Cykelturvecka. Följ med på en hållbar cykelsemester genom historiska landskap, träffa nya och gamla bekantskaper och njut av natursköna vyer så väl som kulturaktiviteter och folkvimlet i ett somrigt Vadstena. Det här är resan för dig som vill uppleva sommaren på cykel! 

I samarbete med Cykelfrämjandet erbjuder vi förmånligt boendepaket som inkluderar trevligt boende, frukost och middagar här på Vadstena Folkhögskola. 

Sistan anmälningsdag till cykelveckan 2023 är 9 juli. Anmälan sker via Cykelfrämjandets hemsida.

För kontakt, program, information och anmälan läs mer på Cykelfrämjandets hemsida.

Forum för lärande och teologi

Forum för lärande och teologi är ett didaktisk centrum som sker i samverkan mellan Linköpings stift och Vadstena folkhögskola. Detta samverkansprojekt har bildats i syfte att främja bildning kring teologi och lärande inom kyrkan. Forum för lärande och teologi vill vara en mötesplats för erfarenhetsutbyte för levande församlingar och främja öppna lärprocesser i Linköpings stift.   Klicka här för att läsa mer.

Vadstena folkhögskola erbjuder olika kurser i samverkan. Här finns distanskurserna  Tro och liv även kallad Svenska kyrkans grundkurs , liksom kursen Pilgrim´s walk for future. Här finns också årets nya kurs Vägen - ett år vid det kristna livets källor, som är en ettårig helfartskurs för dig som vill fördjupa din kristna tro. För dig som har anställning inom kulturvård erbjuder vi också Kulturvårdarlinjen, ett år på halvfart distans för dig som är i tjänst.

Vadstena folkhögskola är en anrik folkhögskola med kurser av hög kvalitet. Den ligger placerad på en av Sveriges mest historiska platser. Se nedan vad några av våra tidigare deltagare säger om sin tid hos oss.

Anastasia läste på Allmän kurs 

"Jag valde att gå på Allmän kurs på Vadstena folkhögskola dels för miljön och för att komplettera gamla betyg. Det är ingen traditionell skola. Det är varierat och skapar förutsättningar för alla, Jag skulle säga att folkhögskolan är en mer fri skola. Jag kommer ha med mig en massa fina vänskaper efter den här resan!"

Carin läste på Guidelinjen


"Jag blev imponerad av kursens höga kvalitet och hur professionellt den genomfördes. Hela kursupplägget med bra föreläsningar i olika ämnen och övningar inom flera olika områden gjorde att min säkerhet sakta men säkert växte och jag till sist tog beslutet att även examinera mig via SveGuide." 

Carin Tehler, Norrtälje

Karin läste på guidekursen 

"Det är en bred utbildning, där jag fick tänka på många fler aspekter av guidande och värdskap än jag hade föreställt mig kunde finnas.

Guidekursen är den roligaste och bästa utbildning jag gått!

Karin Sandell, Linköping

Frida läste på Assistentlinjen

"Det har utvecklat mig på ett plan som jag inte trodde att det skulle göra. 

Jag har vuxit!" 

Frida Abered, Vadstena

Elbesparingar pågår. Tillsammans gör vi det vi kan.

Att spara på el är att leva hållbart


Nu är det hög tid att spara på elen så gott vi kan. Inte bara för det faktum att elpriserna ökar lavinartat, utan också för att vi har sämre förutsättningar att importera el till Sverige, vi minskar risken för elbrist i vinter samt att vi solidariskt ska kunna exportera el så våra grannländer ska kunna använda mindre fossilproducerad el. 


Du kan läsa mer om vilka elbesparingar i stort som kan göras på denna sida: Energimyndigheten.

Våra viktigaste åtgärder: