Varmt välkommen till Vadstena folkhögskola

Ansök till höstterminen 2021 nu!

För att komma till vårt aktuella kursutbud - KLICKA HÄR

Vill du gå en inspirerande kurs i spanska i höst?


Vecka 33-50 erbjuder vi en kurs i spanska på halvtid. Här kommer du få lära dig allt från grammatik till att använda språket, lära dig mer om spansk kultur och framför allt träffa nya människor som du kommer samarbeta med kring samma intresse.


Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Ana Cid Johansson, 0735-739975


Kulturvårdarlinjen

Vill du arbeta med kulturvård och föra kulturarvet vidare? Då är det här kursen för dig!

Här kombinerar du praktiskt arbete med teoretiska ämnen. Du får känna på olika material och prova på hantverkstekniker i både mjuk och hård slöjd, göra intressanta studiebesök och koppla ihop det med stil- och religionshistoria samt hantverkets utveckling. Lära dig om vård och underhåll av föremål samt materiallära. Du får även tillfälle för praktik på arbetsplatser.

Kulturvårdarlinjen är en ettårig grundutbildning med möjlighet till ett fördjupningsår och vänder sig både till dig som har ett allmänt intresse för kulturvård och till dig som har en mer yrkesinriktad målsättning. Linjen ger dig en bra grund för vidare studier inom kulturvård, på högskolenivå exempelvis Byggnadsantikvarieprogrammet där du kan bli byggnadsantikvarie, kulturmiljöhandläggare, restaureringsarkitekt, bygglovshandläggare eller museipedagog.


Ett annat exempel är Föremålsantikvariska programmet. Där kan du bland annat bli föremålsvärderare, kulturarvsanalytiker, stiftsantikvarie, visningsvärd eller museiintendent. Linjen ger även en bra grund om man väljer att arbeta till exempel som vaktmästare i kyrkan, med en specialinriktning på kulturarvet kopplat till kyrkan.

Karin har gått guidekursen

"Det är en bred utbildning, där jag fick tänka på många fler aspekter av guidande och värdskap än jag hade föreställt mig kunde finnas.

Guidekursen är den roligaste och bästa utbildning jag gått!"

Karin Sandell, Linköping

Frida läste på Assistentlinjen

"Det har utvecklat mig på ett plan som jag inte trodde att det skulle göra.

Jag har vuxit!"

Frida Abered, Vadstena

Ted läste två år på Allmän kurs

"Jag behövde komplettera min gymnasiegång och att hamna på Vadstena folkhögskola var bland det bästa som kunde ske i den här fasen av mitt liv. Det har varit en fantastisk plats där jag som person och som studerande har kunnat växa och frodas väldigt bra på!"

Ted Björnström, Knivsta