Varmt välkommen till Vadstena folkhögskola

Ansök Allmän kurs till våren

Sök nu och börja i januari 2024!

Klicka på kursens namn för att läsa mera. Vill du ansöka direkt klickar du på den gröna knappen.

Allmän kurs: Musik Pop&Rock

Allmän kurs: Människa och samhälle

Svenska språket i Motala

Planerar du en konferens eller annan gruppvistelse och vill komma i kontakt med oss?

Önskar du boka gruppsammankomster för måltider, bokning i vår restaurang, boende och/eller förlägga möten hos oss, med eller utan måltider, kontaktar du:
Therese Ivarsson, bokningsansvarig. E-post eller telefon: 0143-157 04

I höst startar vi upp en ny kortkurs

Den här kortkursen riktar sig till Svenska kyrkans organisation och erbjuder dig som ingår i Kyrkorådet möjlighet att fördjupa dina kunskaper under tre träffar under hösten 2023.


Välkommen att fördjupa dina kunskaper om Svenska kyrkans tro och liv genom att gå kursen för förtroendevalda!  Kursen är gratis. Resa, mat och boende bekostas av församlingarna. 


Höstterminens kurs är nu fullsatt. Du kan kontakta kursledaren för möjlighet till reservplats. Kursen kommer att ges under vårterminen. Läs mer om kursen och anmäl dig här.

Forum för lärande och teologi

Forum för lärande och teologi är ett didaktiskt centrum som sker i samverkan mellan Linköpings stift och Vadstena folkhögskola. Detta samverkansprojekt har bildats i syfte att främja bildning kring teologi och lärande inom kyrkan. Forum för lärande och teologi vill vara en mötesplats för erfarenhetsutbyte för levande församlingar och främja öppna lärprocesser i Linköpings stift. 

Vadstena folkhögskola erbjuder olika kurser i samverkan. Här finns distanskurserna Tro och liv även kallad Svenska kyrkans grundkurs. För dig som har anställning inom kulturvård erbjuder vi också Kulturvårdarlinjen, ett år på halvfart, på distans. I höst startar vi också upp en kortkurs med fokus på Trosbekännelsen, till dig som ingår i Kyrkorådet, Kurs för förtroendevalda.

Vadstena folkhögskola är en anrik folkhögskola med kurser av hög kvalitet. Den ligger placerad på en av Sveriges mest historiska platser. Se nedan vad några av våra tidigare deltagare säger om sin tid hos oss.

Anastasia läste på Allmän kurs:

"Jag valde att gå på Allmän kurs på Vadstena folkhögskola dels för miljön och för att komplettera gamla betyg. Det är ingen traditionell skola. Det är varierat och skapar förutsättningar för alla, Jag skulle säga att folkhögskolan är en mer fri skola. Jag kommer ha med mig en massa fina vänskaper efter den här resan!"

Frida läste på Assistentlinjen:

"Det har utvecklat mig på ett plan som jag inte trodde att det skulle göra. 

Jag har vuxit!" 

Jessika läste på Hantverkslinjen:


"Det bästa med Hantverkslinjen på Vadstena folkhögskola är att du får vara praktisk samtidigt som du får vara fri i att utforska din kreativitet och samtidigt få det stöd du behöver."

Carin läste på Guidelinjen:


"Jag blev imponerad av kursens höga kvalitet och hur professionellt den genomfördes. Hela kursupplägget med bra föreläsningar i olika ämnen och övningar inom flera olika områden gjorde att min säkerhet sakta men säkert växte och jag till sist tog beslutet att även examinera mig via SveGuide."