Allmän kurs

Allmän kurs är en kurs för dig som behöver utbildning eller komplettera din utbildning på grundskolenivå eller gymnasienivå. Här kan du läsa för grundläggande behörighet till högskola och universitet samt yrkeshögskola. Vi är ett starkt alternativ till Komvux!

Hur lång din studietid blir hos oss baseras på din tidigare utbildning och bakgrund. Studietiden varierar mellan ett och tre år. Kursen ger både grundläggande och särskild behörighet.

När du söker till Allmän kurs på Vadstena folkhögskola kan du välja mellan inriktningar Fokus: Människa och samhälle , och Allmän kurs med praktik i omsorg. Du kan inte enbart välja att läsa enstaka ämnen utan måste ta del av hela kursens innehåll och upplägg.

Fokus: Människa och samhälle

Kursnivå: Gymnasienivå

Allmän kurs med praktik i omsorg

Kursnivå: Grundskolenivå - svenska som andraspråk

Att bo och studera hos oss

Vadstena folkhögskola har ett internat där du som studerande kan välja att bo. Här ingår det även frukost, lunch och kvällsmat. Skolans policy är att deltagarna skall vara drogfria. På Vadstena folkhögskola deltar de studerande i kursövergripande verksamhet med inriktning på demokrati, kultur och bildning. Där ingår även utvecklingssamtal/ mentorssamtal med varje studerande. Det finns också möjlighet för den som vill till studie- och yrkesvägledning.

Antagning

För att studera på folkhögskola ska du fylla minst 18 år det år studierna påbörjas.

Det är viktigt att du skickar in kopior på betyg, intyg och telefonnummer till minst en referens (ej släkting eller vän) innan antagningsintervjun.