Allmän kurs

Allmän kurs är en kurs för dig som behöver utbildning eller komplettera din utbildning på grundskolenivå eller gymnasienivå. Här kan du läsa för grundläggande behörighet till högskola och universitet samt yrkeshögskola. Vi är ett starkt alternativ till Komvux!

Hur lång din studietid blir hos oss baseras på din tidigare utbildning och bakgrund. Studietiden varierar mellan ett och tre år. Kursen ger både grundläggande och särskild behörighet.

När du söker till Allmän kurs på Vadstena folkhögskola kan du välja mellan inriktningar Fokus: Människa och samhälle , och Allmän kurs med praktik i omsorg. Du kan inte enbart välja att läsa enstaka ämnen utan måste ta del av hela kursens innehåll och upplägg.

Allmän kurs med praktik i omsorg

Kursnivå: Grundskolenivå - svenska som andraspråk

Du kan inte söka denna kurs i år. Nästa kurs startar i augusti 2022

Att bo och studera hos oss

Vadstena folkhögskola har ett internat där du som deltagare kan välja att bo. Här ingår det även frukost, lunch och kvällsmat. Skolans policy är att deltagarna skall vara drogfria. På Vadstena folkhögskola deltagarna i kursövergripande verksamhet med inriktning på demokrati, kultur och bildning. Där ingår även utvecklingssamtal/ mentorssamtal med varje deltagare. Det finns också möjlighet för den som vill till studie- och yrkesvägledning.

Ansökan och antagningsprocess

Här kan du läsa om ansökan- och antagningsprocessen