Välkommen att ta del av vårt kursutbud! Vi har kurser på helfart, halvfart och på distans. Vi har också teologiska kurser i samarbete med Svenska kyrkan. I Vadstena finns internat, en lugn miljö och egen restaurang vid Vätterns strand. Vid vår filial i Motala bedrivs Allmän kurs svenska språket och aktiv senior.

Forum för lärande och teologi är namnet på vårt didaktiska centrum i samverkan mellan Linköpings stift och Vadstena folkhögskola

Forum för lärande och teologi vill vara ett samverkansforum, en mötesplats för erfarenhetsutbyte för Levande församlingar och främja öppna lärprocesser i Linköpings stift.  Här fokuserar vi både på lärande utifrån metareflektion och metodutveckling inom den grundläggande uppgiften. Vi arbetar med medarbetare, anställda, ideella och förtroendevalda, som reflekterande praktiker, väl förankrade i våra församlingars liv som växtplats för kristen tro. 

Vi som arbetar med Forum för lärande och teologi är Helen Kémi, stiftspedagog, och Patrik Hagman, teolog, Andreas Bernberg, präst och pedagog för Vadstena folkhögskola samt Håkan Andersson, pedagog på Vadstena folkhögskola.​ Nedan finner du summerat vårt kursutbud inom Forum för lärande och teologi.

Att vara kyrka: Ges ej för närvarande.

Pedagogik i församlingen: Ges ej för närvarande.

Träffa oss!

Kanske har du redan en tanke på att börja studera, eller så vet du inte alls vad du vill göra i framtiden. Dags för nästa steg. Kommer jag in? Kommer jag att trivas? Kontakta oss för att boka ett besök. 

Kanske arbetar du i ett uppdrag där du verkar för ett människor ska komma till en sysselsättning eller närmare arbetsmarknaden? Kanske arbetar du med unga vuxna som saknar gymnasiekompetens? Du kan både besöka oss och samtala med våra kursledare om hur det är att studera här. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Varmt välkommen!