Vadstena sång- och pianoakademi

Vill du bo och/eller äta hos oss?

Är du elev på Vadstena Sång- och pianoakademi? Då kan du välja att bo på vårt internat och äta i vår matsal. För att bo på vårt internat behöver du bara fylla i en ansökan.

Skriv ut den, fyll i och skicka in till oss så återkommer vi till dig med besked inom kort.

Du kan äta lunch hos oss även om du väljer att ha ditt boende på annan plats.

Enstaka måltider kan köpas direkt i restaurangen enligt ordinarie prislista.

Bra att känna till

Om du ansöker om internatboende hos oss är det bra att känna till vad som gäller vid uppsägning av ditt internatboende, i händelse av obetalade fakturor och att skolan har en alkohol- och drogpolicy. Nedan kan du läsa mera om dessa delar.

Uppsägning av internatboende

Om utflytt sker innan läsårets slut är uppsägningstiden 3 månader från och med befintlig månads utgång. Uppsägningen görs skriftligen till skolans ekonomiavdelning. Hyrestagaren är skyldig att flyttstäda samt lämna nyckel och ev. tagg till skolans reception senast dagen för flytt.

Då studier avslutas i samband med ordinarie höst- eller vårtermins avslutning gäller flytt med omedelbar verkan på avslutningsdagen. Ingen uppsägning behövs.

Obetalda fakturor

Om du inte betalar dina räkningar och/eller betalningspåminnelser kan det leda till disciplinära åtgärder. Om du har för stora skulder och/eller skulder kvar vid studiernas slut går ärendet vidare till Kronofogdemyndigheten enligt gällande rutin. Har du frågor eller problem med att betala ber vi dig att kontakta ekonomiavdelningen!

Alkohol- och drogpolicy

Vadstena folkhögskola vill på alla sätt verka för en trivsam och trygg arbets-, lär- och boendemiljö på skolan för såväl deltagare som medarbetare. Hänsyn, respekt för varandra, omtanke och solidaritet är ord som vi vill lyfta fram. Detta innebär bland annat att skolan och internatet ska vara fritt från alkohol och andra droger. Rökning får endast ske på anvisad plats.