Kraftkällan 50%

Ett år för personlig utveckling


Kraftkällan är en studiemedelsberättigad kurs som vänder sig till dig som är intresserad av personlig utveckling. Den här kursen passar dig som har behov av att hämta inre kraft, vill omorientera dig och finna nya vägar i livet. Välj ett år för dig själv med dig själv där du kan utveckla din kreativitet, hitta din inre kraft och tillåta dig att stärka friskfaktorerna i ditt liv

"Människans lycka och tillfredsställelse kommer i slutändan alltid inifrån henne själv."
H.H. Dalai Lama

Om Kraftkällan

Det här är kursen för dig som är nyfiken på dig själv och din inneboende kraft! Det här kan vara kursen för dig som  önskar pausa ut från vardagen och få tid till dig själv. Här får du möjlighet att vara skapande i en lugn miljö genom att  använda dina sinnen och utveckla din kreativitet. Kanske behöver du mellanlanda ett år innan du beger dig iväg i ny riktning? I Vadstena, vid Vätterns strand kan du hämta ny energi och inspiration med natur inpå knuten. Lyssna på tystnaden eller ljudet från dina egna fotsteg på stigen. Vi erbjuder en mjuk landningsplats med luft i schemat och en ny form av livskunskap. Atmosfären i Vadstena ger lugn och stillhet på samma gång som den kan skapa energi och rörelse. En plats för både rekreation och inspiration! Kom och gå en kurs i det mänskliga varandet! 

Kursen bygger på fyra hörnstenar

Vi vistas i naturen, både på egen hand och i grupp. Vi lär oss avslappning och varande. Lugna rörelser och att stilla våra sinnen. Uppskatta naturen.

Vi äter gemensamma måltider och umgås tillsammans på folkhögskolan. Vi lär känna livet på folkhögskola och gemenskapen. Vi njuter av oss att umgås med oss själva och tillsammans.

Vi utforskar vårt kreativa sinne och olika tekniker för estetiskt skapande. 

Vi berör existentiella samtal och reflekterar kring livet och vårt varande. Vi använder alternativa källor som poddar för samtalsunderlag.

Kursen ges på svenska.

Kursmål Kraftkällan

Att erbjuda deltagaren en plats för personlig utveckling

Kursinnehåll

Under kursen kommer du att utveckla din kreativitet, att uppleva, få mer kännedom om balans i livet och återhämtning, pröva olika metoder för fysisk återhämtning och ges möjlighet till inre kreativitet, under tre schemalagda ämnen:


Du kommer också att delta i blockämne. När du börjar utbildningen kommer du att få ta del av en kursplan med kursmål och ämnesbeskrivningar.


Kursen är nystartad. Innehåll är under utveckling.  Vid frågor kontakts kursledaren.


Passar den här kursen mig?

Här ges möjlighet att stärka den egna inre kraften, upptäckta sin egen kreativitet, vara skapande och  upptäcka nya sidor hos sig själv. Kursen ges på deltid och du har möjlighet att bo på vårt internat. 

Den här kursen erbjuder ingen terapi eller medicinska behandlingar.

KURSEN PÅGÅR LÄSÅRET 23/24.

KURSEN EJ SÖKBAR,
UPPEHÅLL LÄSÅRET 24/25.

CSN

Du har rätt till studiemedel hos CSN.
Kursnivå: Gymnasienivå 

Info om CSN & folkhögskola - Klicka här!

Studietakt

Halvtid 50%

Plats

Vadstena

Kurslängd

1 år

Terminstider

2023-08-162023-12-19

2024-01-112024-06-05


Bra att veta om Kraftkällan 50%

Här studerar du halvtid istället för heltid. Det innebär att du kommer till Vadstena folkhögskola tre veckodagar per vecka (vardagar). Veckodagar för närvaro läsåret 23/24 innebär måndag, tisdag och torsdag. Du kan bo på internatet på skolan även om du går en kurs på halvfart. Matobligatorium ingår.

Kostnader för alla

Som studerande på folkhögskolan betalar du terminsavgift, inkl. avgift för gemensamma aktiviteter, måltider och avgift för förbrukningsmaterial. Läs mer på sidan studerandeekonomi. Det är viktigt att du planerar för din ekonomi under din studietid. 

Att studera på Vadstena folkhögskola

Förutom de traditionella skolämnena deltar de studerande i kursövergripande verksamhet och schemabrytande aktiviteter så som föreläsningar och temadagar med inriktning på kultur och demokrati.  Alla våra heltidsstuderande som studerar på plats i Vadstena medverkar i storsamling en gång i veckan, där samtliga deltagare får information om olika ämnen och genomföra gemensamma aktiviteter. Vi har också blockämne där du som studerar heltid på plats har en lektion i veckan tillsammans med andra deltagare från andra kurser som valt samma ämne som du. Blockämne väljs i början av terminen och utgörs av olika valmöjligheter varje år. Det kan till exempel vara ämnen som teater, filosofi eller Yoga. Här sätter vi också värde på måltiden som samlingspunkt för ökad gemenskap och lärandet.  Det är en viktig del i folkbildningen. Det är därför inte möjligt att välja bort maten utan maten ingår i vårt studerandekoncept.  Det ingår också utvecklingssamtal/mentorssamtal med varje deltagare. Det finns också möjlighet till studie- och yrkesvägledning för den som vill. Skolans policy är att deltagarna skall vara drogfria och att de har varit drogfria minst ett år innan studierna påbörjas. 

Internat

Vadstena folkhögskola erbjuder alla studerande att bo på skolans internat. Att bo på internatet innebär att du som studerande bor i ett enkelrum med egen dusch/wc samt äter måltider frukost, lunch, för- och eftermiddagskaffe fem dagar i veckan samt kvällsmat måndag, tisdag och onsdag i skolans matsal. På internatet har du tillsammans med de andra internatboende tillgång till wifi, tvättmaskin och torktumlare samt kök och gemensamhetsutrymmen. På vår hemsida under folkhögskolan finner du mer information om vårt internat. 

Har du frågor och funderingar?

Kontakta

Lotta Rehn, kursledare

Mobil: 076-797 05 10 

lotta.rehn@vadstenafolkhogskola.se