Kraftkällan

Ett år av återhämtning (100% eller 50%)


Kraftkällan är en kurs som vänder sig till dig som har behov av att hämta inre kraft. Det här är ett år för dig att finna nya vägar i livet. Välj ett år för dig själv med dig själv. Du kan välja att läsa kursen ett år på helfart eller halvfart.


Det här är kursen för dig som behöver tid för återhämtning och reflektion. Här får du möjlighet att vara skapande i en lugn miljö, genom att använda dina sinnen, utveckla din kreativitet och finna din nya väg i livet. Kanske behöver du mellanlanda ett år innan du beger dig iväg i ny riktning? I Vadstena, vid Vätterns strand kan du hämta ny energi och inspiration med natur inpå knuten. Lyssna på tystnaden eller ljudet från dina egna fotsteg på stigen. Vi erbjuder en mjuk landningsplats med luft i schemat och en ny form av livskunskap. Kom och gå en kurs i det mänskliga varandet.

Atmosfären i Vadstena ger lugn och stillhet på samma gång som den skapar energi och rörelse. En plats för både rekreation och inspiration!

Kursen ges på svenska.

Kursmål

Att erbjuda deltagaren en plats att landa på. Här erbjuds du ett år att mellanlanda där du ges möjlighet att hämta kraft och energi.

Kursinnehåll

Under kursen kommer du att utveckla din kreativitet och ges möjlighet till återhämtning, till exempel;


  • Naturen och medveten närvaro

Vi vistas i naturen och är i naturen. Vi lär oss avslappning och varande. Lugna rörelser och att stilla våra sinnen.

  • Social samvaro och att umgås med mig själv

Vi äter gemensamma måltider och umgås tillsammans på folkhögskolan. Vi lär känna livet på folkhögskola och gemenskapen. Vi lär oss att umgås med oss själva.

  • Kreativitet och skapande

Vi utforskar vårt kreativa sinne och olika tekniker för estetiskt skapande.

  • Levande samtal

Vi berör existentiella samtal och reflekterar kring livet och vårt varande. Vi använder alternativa källor som poddar för samtalsunderlag.


När du börjar utbildningen kommer du att få ta del av en kursplan med kursmål, dina schemalagda ämnen och ämnesbeskrivningar.


Kursen är nystartad. Innehåll är under utveckling. Vid frågor kontakts kursledaren.


Passar den här kursen mig?

Det finns två olika alternativ. Du kan välja att gå kursen på helfart 100% på plats i Vadstena. Du kan också välja att studera ett år på halvfart 50%. på plats i Vadstena, så att du kan anpassa kursen efter din energinivå. Här har du möjlighet att bo på vårt internat.

Den här kursen erbjuder ingen terapi eller medicinska behandlingar.

Nästa kursstart: Augusti 2023

Du ansöker digitalt via SchoolSoft.
Om detta inte fungerar kan du i undantagsfall fylla i denna
ansökningsblankett.

Ansökningsperiod


Ansökan till kursstart hösttermin (augusti):

Öppnas 30 november.

Sista ansökningsdag 31 mars.


Vid för få sökanden kan kursen komma att ställas in.


Antagningskrav

För att studera på folkhögskola ska du ha fyllt 18 år. Här kan du läsa om ansökan- och antagningsprocessen

CSN

Du har rätt till studiemedel hos CSN.
Kursnivå: Gymnasienivå

Info om CSN & folkhögskola - Klicka här!

Studietakt

Heltid, 100%

Halvtid 50%

Plats

Vadstena

Kurslängd

1 år

Terminstider

2022-08-172022-12-20

2023-01-122023-06-07

2023-08-162023-12-19

2024-01-112024-06-05


Information Kraftkällan 50%

Veckodagar för närvaro läsåret 23/24

Här studerar du halvtid istället för heltid. Det innebär att du kommer till Vadstena folkhögskola ett visst antal veckodagar per vecka (vardagar). Du kan bo på internatet på skolan även om du går kursen på halvfart. Mer informatioin kommer inom kort.

Kostnader för alla

Som studerande på folkhögskolan betalar du terminsavgift, inkl. avgift för gemensamma aktiviteter, måltider och avgift för förbrukningsmaterial. Läs mer på sidan studerandeekonomi. Det är viktigt att du planerar för din ekonomi under din studietid.

Att studera heltid på Vadstena folkhögskola

Förutom de traditionella skolämnena deltar de studerande i kursövergripande verksamhet och schemabrytande aktiviteter så som föreläsningar och temadagar med inriktning på kultur och demokrati. Här sätter vi också värde på måltiden som samlingspunkt för ökad gemenskap och lärandet. Det är en viktig del i folkbildningen. Det är därför inte möjligt att välja bort maten utan maten ingår. Det ingår utvecklingssamtal/mentorssamtal med varje deltagare. Det finns också möjlighet till studie- och yrkesvägledning för den som vill. Skolans policy är att deltagarna skall vara drogfria och att de har varit drogfria minst ett år innan studierna påbörjas.

Internat

Vadstena folkhögskola erbjuder alla studerande att bo på skolans internat. Att bo på internatet innebär att du som studerande bor i ett enkelrum med egen dusch/wc samt äter måltider frukost, lunch, för- och eftermiddagskaffe fem dagar i veckan samt kvällsmat måndag, tisdag och onsdag i skolans matsal. På internatet har du tillsammans med de andra internatboende tillgång till wifi, tvättmaskin och torktumlare samt kök och gemensamhetsutrymmen. På vår hemsida under folkhögskolan finner du mer information om vårt internat.

Har du frågor och funderingar?

Kontakta

Lotta Rehn, kursledare

Mobil: 076-797 05 10

lotta.rehn@vadstenafolkhogskola.se