Fokus: Svenska språket

Fokus svenska språket - grundskolenivå

Inom Fokus: Svenska språket erbjuder vi kursen för dig som har svenska som andraspråk men som saknar gymnasiebehörighet och som vill bli bättre på att tala, läsa och skriva svenska. Du läser framför allt svenska, samhällskunskap och matematik. Antagning sker genom intervju som du kallas till efter det att din ansökan skickats in och mottagits av oss.

Fokus svenska språket är för dig som läst färdigt SFI, eller språkintroduktion, som har bott i Sverige ett tag men som saknar delar av grundskolan.

Undervisningen sker i våra lokaler i Charlottenborgs centrum, Lustigkullevägen 4, Motala.

Anna Maja Stenson, linjeansvarig

Ansökan stängd - Fokus Svenska språket

Skriftlig ansökan - Fokus svenska språket

Heltid, 100%

Kurslängd

1-2 år

Motala, Charlottenborgs centrum

Kursnivå: Grundskolenivå.

Undervisningen är kostnadsfri och ger dig rätt till studiestöd från CSN.

Totalt per termin 1975 kr vilket inkluderar terminsavgift samt kostnader för litteratur, material etc.

Internat

Antagningsvillkor

Du ska ha läst SFI. Du ska ha fyllt 18 år. Skolans policy är att deltagarna skall vara drogfria.

Kursstart sker till hösttermin och/eller vårtermin. Efter att du har skickat in din ansökan med personbevis och kopior på intyg och betyg från tidigare studier kallas du via e-post till en intervju och antagningstest. Antagningen till kursen sker genom en individuell bedömning utifrån bland annat vilka vi tror klara den pedagogik och det arbetssätt som vi har på kursen. Antagningsbesked skickas efter 25 november.

Höstterminen: 2020-08-19 -- 2020-12-22

Vårterminen: 2021-01-11 -- 2021-05-29