Bibelskola Pilgrim


Bibelskola Pilgrim - En termin av gemenskap och delande i kristen tro, pilgrimsliv, bön och bibelns berättelser.

Att vara människa och att vara kristen är att vara på väg. Livet är en vandring, där vi delar livet och vandringen tillsammans med andra och där vi som kristna tillsammans försöker förstå vad det innebär att vandra i Jesu fotspår. Tillsammans med män och kvinnor i kyrkans historia så kan också vi kalla oss pilgrimer.

Bibelskola Pilgrim är en bibelkurs för dig som vill upptäcka vad det kan innebära att vara pilgrim idag!

Du får i Vadstenas bästa miljö, folkhögskolan, Klosterkyrkan och Pilgrimscentrum, lära dig mer om vem du är, om kristet liv, om att vara pilgrim. Genom samtal och tystnad, bibelns berättelser, bön och praktiskt handlande.

Bibelskola Pilgrim är en bibelkurs som går på helfart under höstterminen. Det är en kurs för den som vill fördjupa sitt kristna liv och sina kunskaper i kristen tro. I kursen ges utrymme att erövra grundläggande kunskaper i kristen tro och Bibelkunskap, men vi tror också att det är viktigt att vi relaterar vår tro till några av vår tids stora utmaningar. Därför kommer vi även försöka förstå vad den kristna tron har att göra med frågor som miljö, fattigdom, rättvisa och jämställdhet. Vi kommer att be och läsa Bibeln tillsammans och våra dagar kommer följa bönerytmen i Vadstena klosterkyrka där män och kvinnor bett tillsammans i snart 600 år.

Vi kommer i praktik och teori lära oss om pilgrimskapet och pilgrimsliv. Året inleds med några dagar till fots och varje vecka kommer vi att göra en kortare pilgrimsvandring. Under vecka 44 gör vi en längre pilgrimsresa utomlands där vi hösten 2020 planerar att resa till Det Heliga Landet. Du behöver inte ha erfarenhet av att vandra sen tidigare, men du behöver ha vilja en vilja att vandra och till enkelt friluftsliv.

Du får i Vadstenas bästa miljö, folkhögskolan, Klosterkyrkan och Pilgrimscentrum, lära dig mer om vem du är, om kristet liv, om att vara pilgrim. Genom samtal och tystnad, bibelns berättelser, bön och praktiskt handlande.

Övrigt

Alla studerande på skolan deltar en eftermiddag i veckan i en obligatorisk kursövergripande aktivitet. Det kan handla om dagsaktuella händelser i vår omvärld, lokalt som globalt. Det kan vara föreläsningar eller studiebesök. Det kan vara grupparbeten eller praktiska arbeten i t ex något hantverk.

Avgifter och kostnader

Undervisningen är kostnadsfri och ger dig rätt till studiestöd från CSN.

Du måste betala för kost och vissa andra kringkostnader såsom studiematerial, prel. 24990 kr för dig som bor på skolan, och prel. 8220 kr för dig som inte bor på skolan. (HT20)

Kostnad för Pilgrimsresan, vecka 44 tillkommer och annonseras inom kort.

Nästa kurs startar den 19 aug 2020


Vi ser helst att du ansöker digitalt via SchoolSoft för att underlätta vår hantering.

Skriftlig ansökan - Bibelskola Pilgrim

Studietakt

Heltid, 100%. 1 termin

Gymnasienivå

Kurslängd

1 termin

CSN

Du har rätt till studiemedel hos CSN.

Kursnivå: gymnasienivå

Info om CSN & folkhögskola-Klicka här!

Att bo och studera hos oss

Vadstena folkhögskola har ett internat där du som studerande kan välja att bo. Här ingår det även frukost, lunch och kvällsmat.

Antagning

För att studera på folkhögskola ska du fylla minst 18 år det år studierna påbörjas.

Det är viktigt att du skickar in kopior på betyg, intyg och telefonnummer till en referens (ej släkting eller vän) innan antagningsintervjun.

Höstterminen: 2020-08-19 - 2020-12-22

Har du frågor och funderingar?

Kontakta

Andreas Bernberg, kursansvarig på Vadstena folkhögskola.

Telefon: 072-249 91 89

andreas.bernberg@vadstenafolkhogskola.se