Om ansökan

Ansökningsperiod

Vi har kursstart för alla kurser i augusti varje år. Vi börjar ta emot ansökningar i januari och stänger ansökan när kursen är full, senast veckan före skolstart. Några av våra kurser kan du även söka till vårterminen: Textillinjen, Allmän kurs och Tro och liv.

Ansökan till våra kurser kan du göra digitalt eller på blankett.

Se till att ha detta förberett när du ska skicka in din ansökan:

· Referenser, namn och telefonnummer till två referenser som du inte är släkt med

· Personligt brev som kort berättar vem du är – kort historik, egenskaper, styrkor, intressen, varför du söker just denna utbildning samt ambitioner och framtidsmål

Vi behöver även:

· Personbevis för studier. Om du har e-legitimation eller mobilt Bank-ID kan du själv skriva ut personbeviset från skatteverkets hemsida eller ring 0771–567 567

· Betyg och anställningsbevis

Personbevis och betyg kan också skickas in per post eller mail i efterhand.

Du söker enklast via ansökningslänken för den utbildning du är intresserad av. Den går till folkhögskolornas gemensamma system SchoolSoft där din ansökan kommer att hanteras. Observera att även om du tidigare har åtkomst till SchoolSoft som elev, så behöver du nu registrera ett konto särskilt för ansökningar. Där kan du söka flera utbildningar både hos oss och till andra folkhögskolor. Du kan också följa status för din ansökan, ändra i den, komplettera och läsa meddelanden. Du kan bekräfta din plats på en utbildning du blivit antagen till genom att klicka på Mina ansökningar och den utbildning du vill bekräfta och sedan välja ja eller nej i rutan som kommer fram.

Ansökan på blankett

Saknar du möjlighet att ansöka digitalt i systemet kan du istället använda den blankett som är kopplad till respektive kurs. Skriv ut, fyll i blanketten och skicka till adress:

Vadstena folkhögskola, Lasarettsgatan 9, 592 30 Vadstena. Väljer du att ansöka på blankett kommer vi att lägga in din ansökan i SchoolSoft och skapa ett användarkonto åt dig.

Så här går vår ansökningsprocess till

När vi har tagit emot din ansökan får du en bekräftelse via mail. Sedan går vi igenom den och läser vad du har skrivit i ditt personliga ansökningsbrev.

Vi kontaktar dig via mail eller telefon och bokar tid för en intervju som kan genomföras antingen genom ett telefonsamtal eller genom att du kommer hit till skolan för att träffa kursens linjeledare. Intervjun är lika mycket ett tillfälle för dig att få veta mer om skolan som det är för oss att få veta mer om dig. Under intervjun får du information om skolan och kursen. Du har även möjlighet att få svar på dina frågor samt titta på skolans lokaler. Det vi vill veta om dig är framför allt vad du har gjort tidigare och varför du söker till skolan. Under intervjun tittar vi på dina tidigare betyg samt andra intyg.

Beslut om antagning skickas till dig inom några veckor. Om du blivit antagen kommer vi även att skicka ut blanketter via mail där du kan bekräfta din antagning och få information om skolans policy samt våra avgifter. Vi behöver få besked både om du tackar ja eller nej till din utbildningsplats och det kan du göra antingen genom dina sidor på SchoolSoft, eller genom att svara med svarsblanketten.

När du tackar ja till din plats bekräftar du samtidigt att du läst det bifogade informationsbladet och tagit del av de ramar som gäller för skolans arbete.

Senare start

I undantagsfall kan det vara möjligt att börja hos oss någon annan gång under året än vid kursstarten i augusti eller januari. Det avgörs av om vi har några lediga platser, hur länge terminen har pågått och vad du som söker har för studiemål och studiebakgrund. Om du är intresserad är du välkommen att mejla till vår expedition info@vadstenafolkholgskola.se för att få kontakt med en linjeledare.

Ladda hem ansökan för skriftlig hantering.

Vi ser helst att du ansöker digitalt via SchoolSoft för att underlätta vår hantering. Länk till ansökan finns på respektive kurs informationssida.